Eticheta la toaletă

Se întâmplă de multe ori să fim invitați la niște prieteni și să nu știm ce spune eticheta atunci când suntem nevoiți să folosim baia. Sau poate ne aflăm în oraș și trebuie să folosim o toaletă a unui local, sau suntem în aeroport, etc. Iată câteva sfaturi de care ați putea ține cont:

  1. Nu pleca din camera de baie fără să vă fi spălat pe mâini. Este prima regulă esențială de igienă și de bun-simț pe care fiecare om ar trebui să o cunoască.
  2. Întotdeauna lasă jos capacul de la toaletă atunci când nu ești așezat. Acest lucru se aplică deopotrivă bărbaților cât și femeilor, indiferent dacă sunteți acasă sau în băile publice.
  3. Nu intra fără a bate la ușă și a întreba dacă este deja ocupat.
  4. Odată ajuns la toaletă închide ușa – întotdeauna. Nu uita să încui ușa pentru a evita un posibil moment jenant când o altă persoană dă buzna peste tine.
  5. Niciodată nu folosi ultima bucățică de hârtie rămasă în baie. Dacă se întâmplă să folosești tu ultima bucățică de hârtie, arată considerație pentru următorul și înlocuiește-o sau informează gazda că trebuie înlocuită. Mult mai bine ar fi ca, gazda să fi lăsat câteva role de hârtie în plus pentru ca oaspeții să le acceseze singuri. Rola de hârtie se poziționează, cu partea care se desprinde și lasă să alunece hârtia, în față nu în spate.
  6. Amintește-ți  să fii respectuos în casa altcuiva. Nu cotrobăi prin dulapuri în caz că ai nevoie de un anumit lucru. Cere întotdeauna proprietarului să te ajute să rezolvi o problemă.
  7. Curăță baia dupa ce ai folosit-o. Întotdeauna! Este responsabilitatea ta!
  8. Baia nu este un loc de conversație. Nu vorbi la telefon atunci când te afli la toaletă. Chiar daca te-ai întâlnit cu vreun coleg, nu rămâne pentru a-l aștepta. Toaleta trebuie să fie un loc cât mai liber, iar discuțiile nu-și au rostul aici.

Foto credit Pinterest

Autor: Mihaela Dumitrache

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s