Parfumul și eticheta la birou

Parfumul rămâne adânc în simțurile și mintea noastră. A simți parfumul cuiva poate să ne ademenească sau poate sa ne irite. În timp ce o picătură de parfum v-ar putea lumina ziua, pentru colegul de la serviciu poate fi o adevarată tortură. Înainte de a vă parfuma țineți cont și de eticheta la birou.

ETICHETA PARFUMULUI IN AFACERI

Parfumul, pe langă faptul că poate fi neplăcut, reprezintă și o cauză serioasă de punere în pericol a sănătății. Sara Williams, în revista „Colorado Biz” din 2007, afirma că „Parfumurile au fost cauza directă a unor afecțiuni precum atacuri de astm, migrene, şi în cazuri extreme, anafilaxie sau reacţii alergice extreme.” În plus, există și șansa de a face o impresie proastă, colegilor fiindu-le distrasă atenția de la lucru.

Sfaturi

  • Nu folosiți niciodată parfum la un interviu.
  • Dacă mirosul de parfum intră în cameră înainte ca dumneavoastră să intrați sau rămâne în urmă după ce treceți pe lângă cineva înseamnă că ați folosit prea mult parfum.
  • Optați pentru o aromă mai subtilă în cursul zilei, și mai ales la birou. Parfumurile fresh, cu tentă florală sau de citrice sunt mai potrivite în schimbul celor de musc. Țineți cont de faptul că fiecare are un parfum propriu, dar prea multe și prea tari deodată crează un miros neplăcut și dureri de cap.
  • O lady poate alege un gel de duș aromat sau o loțiune de corp care să-i ofere un parfum subtil.
  • Bărbaților le este recomandat un deodorant, și nu un after shave înțepător.
  • Aplică parfumul în privat, nu de față cu toată lumea.
  • Nu aplicați mai multe parfumuri în același timp.
  • Mai puțin înseamnă mai mult. Parfumul în timpul zilei se aplică dintr-o singură pulverizare, la încheietura mâinilor sau, în aer, deasupra capului lăsând să cadă peste haine. Nu reaplicați în timpul zilei.
  • Lăsați esențele tari pentru momentul serii, pentru o ieșire în oraș.

Părerea Experților

Cei mai mulți profesori de etichetă recomandă folosirea cu moderație a parfumului. Conform Institutului Internațional de Maniere, „Parfumul, colonia și after shave-ul trebuie aplicate cu moderație, evocând o mireasmă subtilă. Parfumurile puternice, la fel ca și cele ieftine, sunt adesea ofensive…și total nepotrivite pentru un loc de întâlnire precum cel de la birou.”

Unele medii de lucru sunt mai permisive în privința parfumului decat altele. Întrebați întotdeauna superiorul dumneavoastră care este eticheta companiei în privința parfumului.

În final rețineți că:

Bărbații și femeile care au atins un status ridicat în cariera lor nu au nevoie de un parfum ca să spună ceva despre ei.  – Erica Moore – evaluator de parfumuri

2 gânduri despre &8222;Parfumul și eticheta la birou&8221;

  1. Foarte adevarat ce spuneti! In fine, uneori folosesc crema after shave care este mult mai discreta decat un after shave lichid si nu radiaza mai deloc in jurul meu. Trebuie sa te apropii foarte mult de mine pentru a simti …

Lasă un comentariu