Eticheta felicitarilor de iarna

Una dintre traditiile sarbatorilor de iarna este trimiterea de felicitari personalizate celor din jur, pentru a le arata grija si consideratia noastra. Totodata, ele reprezinta o metoda foarte utila de a tine legatura cu cei dragi, indiferent unde se afla in lume.

184929128419154759_Rg2WMFhQ_c

Eticheta ne recomanda sa tinem cont de cateva reguli esentiale atunci cand intentionam sa trimitem felicitari de Craciun. Iată care sunt acestea:

  • Felicitarile se trimit in prima parte a lunii decembrie pentru a ajunge inainte de sarbatori. Ele reprezinta o metoda traditionala de a face urari in spiritul sarbatorilor de iarna. Felicitarile pot fi trimise tradițional, prin posta sau prin e-mail.
  • Se alege cu grija mesajul felicitarii. Faceti diferenta intre felicitarile business, care vor fi mai protocolare si cele destinate apropiatilor, care nu impun un limbaj formal.
  • Alegeti timbrele si felicitarile cu tematica sarbatorilor de iarna.
  • Fiti atenti la religia celui caruia ii trimiteti sau tineti cont daca destinatarul a trecut prin momente dificile in ultima perioada. Daca ei nu sarbatoresc in acelasi timp cu voi sau nu sunteti siguri ce ar trebui sa scrieti, optati pentru un mesaj scurt si general. Celor care nu sunt crestini – un mesaj neutru in care sa mentionati Sarbatori Fericite!  va fi suficient.

35536284529322355_A0gl5xD7_c

  • Atentie la lungimea mesajului: alegeti unul scurt si general daca destinatarul va este mai indepartat.
  • Este permis sa adaugati si o mica scrisoare alaturi, atunci cand felicitarea este adresata rudelor sau apropiatilor cu care va vedeti mai rar. Daca tineti sa adaugati si o fotografie, alegeti una recenta impreuna cu toata familia in care sa fiti imbracati frumos si decent.
  • Atentie la felicitarile prin email! Nu este politicos sa trimitem mai departe felicitarea primita de la altcineva insotita de reclame, virusi  sau in care sa apara mentionati toti destinatarii de dinaintea dumneavoastra. Scrieti si un mesaj alaturi de imaginea felicitarii pentru a o personaliza.
  • Felicitarile trebuie scrise si semnate de mana, indiferent de cat de multe trebuie trimise. Se semneaza incepand cu numele tatalui, al sotiei si apoi al copiiilor, in ordine descrescatoare.
  • Scrieti corect adresa destinatarului si nu uitati sa o treceti si pe a dumneavoastra. Si aceasta trebuie scrisa de mana, conform etichetei care recomanda un plus de personalizare.
  • Raspundeti in timp util tuturor celor care v-au adresat o felicitare! Daca au trecut ani la rand, iar cei carora le-ati mai trimis felicitari nu v-au raspuns, nu le mai trimiteti, gestul lor insemnand clar ca nu doresc sa impartaseasca acest obicei.

Retineti: Fie ca alegeti varianta traditionala sau cea moderna prin e-mail, fiti atenti la ortografie si caligrafie! Trimiteti e-mailuri doar persoanelor care stiti ca utilizeaza internetul – bunica va prefera cu siguranta varianta traditionala.

 Sursă foto

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s