Eticheta felicitarilor de Craciun in afaceri

Dacă sunteți manager sau deținătorul unei afaceri, perioada sărbătorilor de iarnă este importantă pentru imaginea generală lăsata partenerilor de afaceri. Atunci când vine vorba despre realizarea felicitărilor de Crăciun poate fi mai dificil decât în cazul felicitărilor adresate celor apropiați.

Christmas-Cards

Alegerea felicitărilor potrivite, care să aducă echilibrul între profesionalism și prietenie, va fi mult mai ușoară dacă vom ține cont de sfaturile etichetei.

Lucrul cel mai important de care trebuie să țineți cont este, la fel ca și în cazul publicității, broșurilor și serviciilor, că felicitările de Crăciun reprezintă compania, vă reprezintă pe dumneavoastră. Calitatea contează la fel de mult ca oricare corespondență de afaceri. Personalizarea felicitărilor folosind o fotografie, numele sau logo-ul companiei vor da un aspect profesional acestora.

Timpul contează. A trimite pe ultima sută de metri sau chiar mai grav, după ce au trecut sărbătorile, nu va face o impresie plăcută nimănui. Ba chiar puteți jigni cealaltă persoană neavând timp să vă returneze o felicitare în timp util. Pregătiți felicitările și trimiteți-le din timp.

Fie că-l veți tipări sau scrie de mână, mesajul personalizat este foarte important. Iată câteva modele cu ce anume ați putea scrie într-o felicitare business:

„Echipa (numele companiei) transmite mulțumiri partenerilor noștri pentru colaborarea pe parcursul anului”

„Urări din partea companiei (numele) pentru un An Nou prosper și o continuă colaborare”

„Transmitem partenerilor noștri cele mai calde urări de sărbători și un An Nou fericit!”

Nu trimiteți aceași felicitare tuturor clienților. În afaceri recunoașterea pentru munca depusă este importantă, iar aprecierea va fi mai mare dacă numele clientului, sau a angajaților unei companii cu care colaborăm frecvent, va apărea în cadrul felicitării.

Cultura și religia contează, de aceea, nu trimiteți felicitări celor care nu sărbătoresc Crăciunul cu mesaje specifice. Simple urări precum: „Sărbători fericite și un an nou îmbelșugat din partea echipei (numele companiei)! ” vor fi apreciate. Eventual, citiți de pe internet dacă există anumite restricții în conformitate cu țara unde trimiteți felicitarea, pentru a nu jigni partenerii de afaceri.

felicitare craciun fericit

Nu răspundeți unei felicitări primite prin poștă cu una trimisă pe email – este de prost gust, iar imaginea companiei va părea neprofesionistă. Este foarte urat, indiferent de costurile pe care încercați să le economisiți. Puteți răspunde prin email doar celor care au ales această metodă.

Important de reținut!

  • Semnătura trebuie să fie scrisă de mână pe fiecare felicitare.
  • Adresa destinatarului, scrisă de mână, este o altă regulă de etichetă pe care trebuie să o respectați.
  • Adresa companiei dumneavoastră poate fi și tipărită. Nu uitați să o treceți pe fiecare plic astfel încât, partenerul să vă poată returna alta la rândul său. Nu trimiteți felicitări cu adresa personală ci, întotdeauna în afaceri utilizați adresa firmei.

DE EVITAT

Oamenii de afaceri evită orice ar fi posibil să ofenseze pe cineva. Nu trimiteți felicitări cu teme politice sau sexuale, cu imagini sau mesaje controversate, chiar dacă intenționați ca mesajul să fie unul amuzant. Mesajele religioase ar trebui evitate, în afară cazului când afacerea se bazează pe această temă. Un autor de carte religioasă poate trimite felicitări pe această tema. Altfel, mesajele trebuie să fie generale, care să conțină termeni referitori la sărbătorile de iarnă sau urări pentru anul ce vine. Comandați din timp felicitările personalizate altfel, întârzierile felicitărilor vor da de înțeles o proastă organizare.

DE APLICAT

Alegeți foi de cea mai bună calitate și în concordanță cu bugetul propus. Felicitările ieftine pot trimite un mesaj greșit referitor la afacere. Menționați numele unei persoane și nu doar cel al companiei căreia vă adresați. Întotdeauna returnați o felicitare în schimbul uneia primite.

Cu puțină atenție la detalii, imaginea companiei dumneavoastră poate crește simțitor în ochii partenerilor, iar relațiile cu aceștia se pot îmbunătăți semnificativ.

Sursa foto

Bibliografie:

http://www.olllie.com/about_6120842_business-holiday-greeting-card-etiquette.html

http://www.olllie.com/about_6383373_business-christmas-card-etiquette.html

http://www.invitationconsultants.com/cs-etiquette-holiday-cards.aspx

http://www.sideroad.com/Business_Etiquette/greeting-card-etiquette.html

Autor: Mihaela Dumitrache-Katsouraki

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s