Audrey Hepburn și secretele frumuseții unei femei

Audrey Hepburn este considerată ca fiind una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile. Ea reprezintă un model de frumusețe și eleganță, dar este cunoscută și pentru calitatea unui suflet nobil. Imaginea ei este folosită în numeroase campanii publicitare, iar stilul îmbrăcăminții ei continuă să fie popular și astăzi printre reprezentantele sexului frumos.

Audrey Hepburn

Cine este Audrey Hepburn?

Audrey Hepburn a fost o actriță de film, fiică a unui bancher englez și a unei baronese de origine olandeză, Ella van Heemstra cu proveniență dintr-o familie aristocratică. După divorțul părinților aceasta urmează o școală de fete în Kent, Anglia. În iminența războiului, în 1939, aceasta se mută împreună cu mama ei în Olanda, unde va suferi de malnutriție, ceea ce-i va afecta grav sănătatea cu anemie acută, probleme respiratorii, iar mai târziu cu probleme de anorexie. Aici urmează Conservatorul până în 1945.

Audrey

La sfârșitul războiului continuă cursurile de balet la Amsterdam, iar din 1948 la Londra. Începe să se întrețină financiar lucrând pentru diverși creatori de modă, ca model. Datorită înălțimii sale (1,69) și a problemelor de sănătate din timpul războiului, a renunțat la balet și s-a dedicat actoriei, o carieră în care putea excela. A jucat într-o serie de spectacole muzicale și a avut o serie de roluri secundare în filme britanice. În timpul unei filmări i se oferă un rol principal într-un spectacol de pe Broadway, moment în care se face remarcată. Prima sa producție Hollywoodiană este filmul Vacanță la Roma  unde deține rolul principal, alături de Gregory Peck. Filmul este un succes imens, iar Audrey câștigă Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță pentru prestația sa.

Audrey H.

Într-un interviu, fiind întrebată care sunt secretele frumuseții ei, ea declară :

Pentru buze frumoase, vorbeşte folosind cuvinte pline de bunăvoinţă.
Pentru ochi frumoşi, descoperă binele din oameni.
Pentru o siluetă de invidiat, împarte-ţi hrana cu înfometaţii.
Pentru un păr frumos, lasă un copil să se joace sau să-şi treacă degetele sale prin acesta, măcar o dată pe zi.
Pentru un echilibru sufletesc, caută cunoaşterea ca să nu fii niciodată singură.
Oamenii, mai mult decât lucrurile, trebuie îngrijiţi, readuşi la viaţă, vindecaţi şi răscumpăraţi; nu îndepărta pe nimeni niciodată de tine.
Aminteşte-ţi, dacă vreodată ai nevoie de o mână de ajutor, o vei găsi întotdeauna în continuarea braţului tău. Pe măsură ce te maturizezi, vei descoperi că ai două mâini: una pentru a te ajuta pe tine, cealaltă pentru a-i ajuta pe ceilalţi.

Chiar dacă aceste cuvinte despre frumusețe nu îi aparțin ei, ci humoristului american Sam Levenson, asocierea lor cu Audrey a fost foarte ușor de făcut datorită faptului că ea însăși a urmat această „rețetă”, iar astăzi a rămas un model clasic de urmat.

De asemenea, tot despre frumusețe, Audrey ne împărtășește și alt secret:

Frumuseţea unei femei nu stă în hainele pe care le poartă, înfăţişarea pe care o are, sau modul în care îşi piaptănă părul. Frumuseţea unei femei stă în ochii ei, deoarece aceştia sunt intrarea către inima ei, locul unde sălăşluieşte dragostea.
Frumuseţea unei femei nu rezidă în frumuseţea feţei, căci adevărata frumuseţe a unei femei este oglindită în sufletul ei. În ocrotirea pe care cu afecţiune o oferă, în pasiunea pe care o arată.
Frumuseţea unei femei creşte cu trecerea anilor…

Actrița însăși mărturisea:

Look-ul meu este realizabil. Orice femeie poate arăta la fel ca Audrey Hepburn dacă îmi adoptă coafura, își cumpără ochelari de soare mari și îmbracă rochii fără mânecă.

Audrey H.

Sean Hepburn Ferrer, fiul din prima căsătorie, în cartea sa Audrey Hepburn, spiritul elegant, o descria astfel:

Pentru Audrey, stilul era o extensie a frumuseții naturale interioare, combinată cu disciplina auto-impusă, respectul pentru ceilalți și speranța că în final totul va fi bine. Liniile erau pure și elegante pentru că actrița credea în puterea simplității, iar stilul ei era etern pentru că Audrey credea în calitate. Dacă astăzi este încă un simbol al modei în bună parte este meritul consecvenței: după ce și-a format un stil propriu, l-a păstrat toată viața. Nu a făcut compromisuri, nu s-a lăsat influențată de curente și mode trecătoare, nu s-a schimbat la fiecare două luni.

Cred că aceste sfaturi se potrivesc cel mai bine oricărei femei care se preocupă de frumusețe. Misiunea unei lady este să fie frumoasă, dar nu cu jumătăți de măsură, orientată doar spre aspectul fizic, ci este mai mult decât atât – frumusețea spiritului și preocuparea în primul rând ca acesta să se înfrumusețeze necontenit.

elegant Audrey

Eleganța este singura frumusețe care nu moare. – Audrey Hepburn

Eleganța unei femei trebuie să fie prioritară pentru ca ea să fie frumoasă. Ea începe cu eleganța minții și o dată asimilată acolo, vei da dovadă de frumusețe sub toate aspectele. Dar ea pornește dintr-un loc și mai ascuns – din inimă…

 

Sursă foto: http://www.pinterest.com

Bibliografie:

Audrey Hepburn 

https://www.elephantjournal.com/2014/05/the-most-perfect-quote-on-beauty-by-not-audrey-hepburn/

Autor: Mihaela Dumitrache

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s