Despre cărțile bune

Persoanelor manierate le place să citească și preferă în special cărțile bune. Librăria online Libris a lansat o provocare pe care o găsesc atractivă. Este vorba despre a răspunde la întrebararea Ce este o carte bună? În acest sens mi-am propus să vă împărtășesc și părerea mea legată de cărțile despre care auzim mereu în jur ca merită citite.

book

O carte, în sensul cel mai general, este o creație unică, dar ca să fie și bună, ea trebuie să fie scrisă de oameni cu viziuni mărețe a căror pasiune se reflectă printre rânduri de cerneală și a cărei poveste o trăiești cu toate simțurile. Cărțile bune sunt uneori mai valoroase decât toți oamenii pe care îi cunoaștem la un loc. O singură carte bună îți poate transforma radical viața. Este cheia care îți poate modifica destinul, este ușa care se deschide spre lumi inimaginabile până atunci, este parfumul care îți rămâne veșnic în amintire, este melodia fascinantă pe care îți dorești să o asculți la nesfârșit, pentru că nu te poți sătura de senzațiile pe care le răscolește în tine. O carte bună este precum visul din noapte a cărui amintire dimineața te face să te îndoiești de realitatea căreia îi aparții și ai vrea să adormi la loc de îndată ce te-ai trezit. Este secunda de fericire care dă viață vieții. Este ca o mașină a timpului care te transpune în orice dimensiune, spațiu și timp ți-ai dori, lăsându-ți însă mereu libertatea de a alege.

tumblr_meh270OXA11qgu5b6o1_500

Spre deosebire de cărțile obișnuite care îți trezesc doar imaginația, o carte bună te ajută să devii ceea ce ți-ai dorit întotdeauna, dar de data aceasta în realitate. Ea poate să îți deschidă noi orizonturi, noi frecvențe de gândire și să îți dea un sens vieții…De aceea o ții mereu lângă tine, o recitești iar și iar, și tot nu te saturi de ea, pentru că ți-a intrat în sânge, te înțelege mai bine decât cel mai bun prieten și o iubești din secunda în care ți-a ieșit întâmplător în cale…

Știi că tocmai ai terminat de citit o carte bună dacă după ce ai întors ultima pagină te simți ca și cum ai fi pierdut un bun prieten. – Paul Sweeney

Voi ce credeți că este o carte bună? Vă invit alături de Libris să descoperiți cărțile online, acelea despre care credem că ne ies întâmplător în cale!

Lectură plăcută !

Sursă foto

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s