Cum se mănâncă pastele

Pastele, spaghetele, ravioli sunt câteva feluri de mâncare din specificul bucătăriei italiene. Pastele pot fi servite într-o farfurie sau într-un vas de mici adâncimi în funcție de tipul lor.

Spaghetti

Iată o întrebare care stârnește controverse:

Ce tacâmuri vom folosi pentru a mânca spaghetele?

 Răspunsul agreat de bucătarii italieni, specialiști în etichetă socială este unul singur: furculița. Cuțitul nu este niciodată folosit atunci când mâncăm paste, indiferent de tipul lor. Lingura este prezentă la masă, dar se folosește doar pentru a adăuga sos sau brânză.

Ravioli se servesc într-un vas adânc și se mănâncă cu lingura.

Cum mâncăm spaghetele?

Spaghetele se mănâncă doar cu furculița. Ele nu se taie cu marginea furculiței ci se iau câteva fire (nu mai mult de 3-4 fire) și se înfășoară în sensul invers acelor de ceasornic, ținând furculița într-un unghi înclinat până ce se înfășoară cantitatea dorită. În SUA se folosește și lingura ca suport pentru înfășurarea lor în furculiță. Astfel, lingura se va ține în mâna stângă iar cu mâna dreaptă luăm firele de spaghete și le rotim sprijinindu-le de lingură.

Nu vă impacientați dacă v-au căzut câteva fire în farfurie. De asemenea, nu vă faceți griji pentru spaghetele rămase agățate de gură, ele se sug însă fără a face zgomot excesiv. Cele scurte pot fi trase abil în gură iar cele lungi pot fi mușcate.

Rețineți! La o întâlnire protocolară este de evitat servirea spaghetelor tocmai datorită faptului că acest fel de mâncare intră în categoria mâncărurilor dificil de mâncat și cauzatoare de probleme. Sosul ar putea oricând sări pe îmbrăcăminte iar câteva fire de spaghete pot rămâne inestetic atârnate în gură.

 

Sursă foto Pinterest

Bibliografie:

https://www.etiquettescholar.com/dining_etiquette/table_manners/dinner_etiquette/breads_and_pasta/pasta.html

Savoir-Vivre – enciclopedie de stil și eleganță, de Sabine Denuelle, Editura Ponte, 2012, pag. 259-260

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Cum se mănâncă pastele&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s