La o masă formală rodiile sunt servite în jumătăţi. Seminţele se mănâncă cu lingura, scobind câte 1-2 boabe, având grijă să nu stropim sau să sară împrejur. Cum sucul de rodie pătează este indicată o grijă deosebită atunci când mâncăm rodii.
„Cea mai politicoasă modalitate de a mânca rodiile este în privat.” – John Morgan, expert în etichetă
Pentru a evita orice fel de neplăcere, cred că cea mai elegantă metodă de a servi rodiile este într-un bol, gata curăţate.
Procesul de curăţare a rodiilor implică două metode:
1. Se taie rodia la un capăt. Apoi se secţionează fâşii având grijă să nu înfigem prea adânc cuţitul pentru a nu tăia boabele. Se lasă într-un bol cu apă rece timp de cinci minute. (Apa ajută la desfacerea rapidă a boabelor de pe membrană şi de asemenea nu permite pătarea pielii.) Se desfac fâşiile şi se scot boabele îndepărtând membrana. Apa şi resturile se aruncă.
2. Se secţionează rodia în jumătate. Cu o lingură de lemn, deasupra unui bol, batem din partea exterioară coaja până ce cad toate seminţele. Nu este necesară apa în acest caz.
Seminţele se pot adăuga în salate, supe, sucuri naturale, cocktail-uri, se pot servi ca snaksuri sau ca aperitiv sub formă de bruschete etc.
Ştiaţi că în antichitate fructul preferat al zeilor era rodia?
Sursă foto: Pinterest
Mananc cu placere rodii.Dar vroiam sa aflu mai multe retete cum sa prepar rodia,ce amestec se poate face cu rodia.
Se poate pune in salate, tartine cu branza si rodii etc. Sunt siteuri cu retete pe internet, aici promovam bunele maniere.
Domnule „bunele maniere” , in raspunsul dumneavoastra unde sunt bunele maniere? Prima jumatate a articolului a acoperit ceea ce unii stim deja drept conduita corecta, a doua parte tine de „retete” deja…