Manierele necesită timp

citate maniere

Bunele maniere nu se dobândesc peste noapte prin lecturarea unei cărți despre Etichetă și bunele maniere ci, ele se dezvoltă în timp, încă din copilărie, fiind nevoie de ani de pregătire, practică și exercițiu.

Comportamentul politicos începe cu cei șapte ani de acasă, părinții și bunicii fiind responsabili de insuflarea bunului-simț și a primelor reguli de politețe copilului.

Imitarea adulților de către copil este primul semn că aceștia au început deja să asimileze informații. Din acest motiv părinții trebuie să fie atenți mai atenți la comportamentul lor. Copiii învață mult mai repede ceea ce văd în jur decât spunându-le ce trebuie să facă. Felul cum vorbiți cu soțul/soția, felul în care discutați la telefon, felul în care știți să evitați o ceartă sau ce atitudine aveți față de oameni în general, sunt lecții zilnice pentru copiii dumneavoastră.

Data viitoare, când vă veți întreba dacă și copilul dumneavoastră cunoaște bunele maniere, răspundeți-vă cu sinceritate: eu, ca părinte, cât de bine le cunosc; prin felul în care mă comport, inspir un comportament manierat?

Publicitate

Un gând despre &8222;Manierele necesită timp&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s