Despre bunul simț – motorul bunelor maniere

bune maniere mihaela dumitrache

Bunele maniere – îndrăgite de unii, nerespectate de alții și neînțelese de către cei mai mulți 

A avea bune maniere înseamnă a acorda atenție felului în care se simte celălalt, adică, vom pune mereu pe primul loc persoana cu care avem de a face și nu pe noi înșine. Bunele maniere nu se referă doar la setul de reguli ale Codului bunelor maniere ce trebuie respectate pentru a putea fi considerat că ești un om manierat.

Bunele maniere pentru a fi autentice trebuie simțite, pentru că ele pornesc de la bunul-simț, motorul comportamentului nostru politicos.

bunul simt

De bun-simț nu te dezbraci; îl iei cu tine oriunde te-ai duce, chiar și în singurătate. Bunul-simț nu este acel ceva pe care-l porți doar la anumite ocazii și apoi te dezbraci de el întorcându-te la haina nesimțirii, cea de toate zilele. Unii oameni o fac, dar aceia nu au bun-simț cu adevărat, pentru că atunci când ai simțăminte/[sentimente] bune știi că nu te poți dezbrăca de el. Respectul pentru tine însuți nu te lasă să te trădezi.

Considerația pentru ceilalți este mai presus de regulile convenite de majoritatea oamenilor, este limbajul nescris prin care oamenii rămân oameni.

Când ai un simț bun nu ai cum să pierzi niciodată!

Autor: Mihaela Dumitrache

3 gânduri despre &8222;Despre bunul simț – motorul bunelor maniere&8221;

  1. Cu BUNUL SIMT te nasti, nu cred ca se poate dobandi in vreun anume fel, il ai sau nu…..nu ai prea mult de castigat din aceasta „zestre”, mai ales in lumea asta in care traim, cu multi oameni care , pur si simplu, nu-l au. Nu este mai putin adevarat ca te simti realmente bine si foarte bine atunci cand tu insuti ai bun simt, te poate perfect defini ca om….

Lasă un comentariu