Pantofii potriviți în mediul profesional

Pantofii au fost și vor fi mereu slăbiciunea femeilor. Parcă niciodată nu sunt suficienți. Încălțămintea la serviciu trebuie să fie confortabilă, potrivită mediului în care ne desfășurăm activitatea și să fie curată.

Pantofi recomandati in mediul profesional

Bunele maniere recomandă femeilor să acorde mai multă atenție achiziționării pantofilor pentru serviciu decât a altor accesorii precum o pereche de cercei sau un inel, și asta datorită faptului că, o pereche de pantofi nepotrivită va strica întreg aspectul persoanei, dar poate atrage și o impresie negativă față de companie.

Dă-i unei femei pantofii potriviți și va cuceri lumea. – Marilyn Monroe

Perechea de pantofi pe care o purtăm trebuie să fie de bună calitate, dar totodată trebuie să fie confortabilă. Rănile cauzate de o încălțăminte nepotrivită pot afecta calitatea serviciului nostru oferit companiei pentru care lucrăm. Cel mai bine este să avem o altă pereche de pantofi la birou decât cea pe care o purtăm în drumul spre serviciu.

Iată mai jos o listă cu tipurile de pantofi cu toc recomandate de către bunele maniere:

Balerinii – sunt recomandați în drumul spre serviciu și cel spre casă

Pantofii cu toc de până la 10 cm –  pot fi purtați zilnic

Pantofii cu toc între 10 și 12 cm – pot fi purtați la serviciu în funcție de locul de muncă și cerințele impuse de către companie

Pantofii cu toc de peste 12 cm – nu sunt niciodată potriviți pentru serviciu.

Eticheta recomandă ca pantofii purtați la locul de muncă să fie nedecupați și să fie în perfectă stare. Sandalele și pantofii care au vârful decupat nu sunt potriviți pentru vestimentația formală. Păstrați în sertarul biroului o cremă de pantofi și un burete pentru luciu. Unele companii impun culoarea neagră sau bleumarin pentru încălțămintea la serviciu – respectați cerințele. 

Publicitate

4 gânduri despre &8222;Pantofii potriviți în mediul profesional&8221;

 1. Buna ziua!
  Eu lucrez vara intr-un camping. In weekendurile aglomerate sunt si barman, iar in restul timpului intampin turistii, ii conduc la casute, ma ocup de treburile administrative, calcule si de ceilalti angajati.
  In aceste conditii ce tinuta ar fi potrivita? Tinuta eleganta-office cred ca iese din discutie, nu? 🙂 Credeti ca incaltarile sport, sandalele cu platforma si un stil casual e in regula?
  Multumesc!

  1. Dragă Catrinel,

   În cazul locurilor de muncă în turism nu este recomandat să avem degetele de la picioare la vedere, de aceea sandalele cu vârful descoperit nu sunt recomandate. Încălțămintea comodă în cazul campingului este cea mai potrivită; aceasta poate include: pantofi sport/casual, sandale cu o mică platformă dar cu vârful închis și balerini.

   Cu drag,
   Mihaela Dumitrache

 2. Buna dimineata!

  Va felicit pentru ideea de a avea o publicatie de acest gen. Eu am incercat sa tin cursuri de bune maniere in cadrul unui „after school” dar parintii au fost primii care n-au considerat necesar un asemenea curs.
  Astept cu nerabdare forma tiparita si cu siguranta veti avea in mine, un abonat fidel.

  Mult succes!
  Cu drag,
  Simona

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s