Proiectul Bunele Maniere vine din dorința de a ne reîntoarce la valorile clasice și morale care au rezistat din antichitate și care vor rămane modelul oamenilor civilizați pentru eternitate. Vine într-o perioadă de criză morală și socio-umană în care ne aflăm.
Aici veți găsi informații referitoare la cum să ne dezvoltăm un comportament politicos și cum acesta poate să ne afecteze viața de zi cu zi. Este destinat tuturor celor care sunt interesați de a-și trăi viața cu eleganță și vor să-și dezvolte caracterul bazat pe valori precum etică, grație și bun gust.
Bunele maniere denotă respect, grijă și considerație pentru ceilalți, iar aceia care le au, de obicei, sunt bine văzuți în ochii celor pe care-i întâlnesc.
Bunele maniere te pot ajuta să ai relații mai bune cu cei pe care-i cunoști, sau cu cei pe care-i vei întâlni. A ști să te comporți în orice situație, lăsând o impresie bună, dă dovadă de educație și respect.
Alege valoarea. Alege să fii manierat!
Felicitări! Ne place foarte mult site-ul și ne bucurăm să vă avem alături pentru aceeași cauză!
Mulțumesc! Este la început abia acest site. Sper să trezim împreuna spiritul bunelor maniere cat mai multor oameni din jur, pentru că numai prin respect putem redeveni societatea de alta data…și nu este imposibil acest lucru atat timp cat ne dorim calitatea.
Succes. Eu fac la radio o emisine depre bune maniere. Asadar, luptam pe acelasi front. 🙂
Mulțumesc! Acum putem schimba idei, și nu pot decat să mă bucur. Multa audiență și dumneavoastră doamnă Margareta! O duminică liniștită vă doresc !
Poate va place: http://vorbabuna.wordpress.com/category/noblete-regala/
Succes! Este un blog pe care il citesc cu placere si sper sa o faca si altii…Astept urmatoarele articole 🙂
Mulțumesc !
Mă bucur că se ridică la nivelul așteptărilor tale , dragă Flavia ! Poți intra și pe pagina de facebook pentru mai multe recomandări 😉
O duminică frumoasă !
Mă bucur că v- am întâlni! Este u blog foarte fain şi faceţi o treabă excelentă!! 🙂
Mulțumesc ! 🙂
Buna seara,
va scriu aici deoarece nu am gasit o alta rubrica pentru intrebari, poate nu am cautat eu suficient. Intrebarea mea este urmatoarea: daca un jurnalist (ziar/ TV/ etc) vine la un eveniment (concert/ lansare carte/ etc) si vrea sa ia interviuri invitatilor, este politicos sa se prezinte si sa ceara permisiunea sa inregistreze/ filmeze/ etc, fie individual, fie in plen? Mie mi se pare de bun simt acest lucru, insa am observat ca nu prea se obisnuieste, iar cei intervievati sunt incantati ca apar la televizor sau ca sunt bagati in seama, fara sa stie uneori nici de la ce ziar sau post TV este respectivul jurnalist. Ce parere aveti?
Multumesc si mult succes in continuare.
Exista si in jurnalistica un cod etic al jurnalistilor. În multe ţări, jurnaliştii se angajează să respecte codul etic naţional atunci când încep să lucreze în presă. Gradul în care respectă această promisiune este de fapt cea mai importantă garanţie a standardelor profesionale, căci cele mai multe decizii jurnalistice se iau la nivel individual. Editorii şi alţi colegi pot să ajute răspunzând la întrebări precum“Cum trebuie descris acest eveniment?” sau „Am suficientă încredere în această persoană pentru a o cita şi pentru a-i proteja identitatea?” sau „Ce alte informaţii sunt necesare?”Dar ceilalţi nu pot răspunde la întrebările pe care şi le pune reporterul pe teren – responsabilitatea esenţială aparţine jurnaliştilor înşişi.
Primul şi cel mai important pas către autoreglementare în mass-media este angajamentul jurnalistului faţă de un cod etic. Un jurnalist nu îşi poate crea însă propriul cod etic izolat de mediul său de lucru. Pentru a putea pune întrebări dificile fără teama de represalii, un reporter trebuie să aibă în spate solidaritatea colegilor de breaslă, care este generată de apartenenţa la un sindicat. În afară de solidaritate, un sindicat mai poate oferi o platformă de discuţii pe teme etice. –
“A spune lucrurile aşa cum sunt este o responsabilitate esenţială a jurnaliştilor şi ainstituţiilor de presă”, „Probleme de etică în jurnalism”, Adrian Onciu.
În ceea ce privește prezentarea jurnalistului atunci când dorește să ia un interviu este necesară și recomandabilă, dar depinde (cred) de la caz la caz. Sunt anumite situații în care se prezintă foarte mulți jurnaliști (deodată) la fața locului iar competiția între ei este extrem de ridicată pentru a pierde din vedere esențialul (răspunsul celui intervievat) în favoarea autoprezentării.
Din ce m-am documentat (nu am studii de jurnalistica) am gasit urmatoarele exemple de intruziune a jurnalistului (sursa wikipedia):
* Violarea de domiciliu (faptă penală) – încălcarea dreptului de proprietate
* Încălcarea spațiului privat intim fără acordul persoanei (locuință, birou, toaletă, dormitor, budoar etc.)
* Încălcarea intimității în sine prin dezvăluirea de acțiuni din spațiul public, dar având caracter privat (manifestări publice – meciuri, mitinguri, shopping-ul personal etc.)
* Încălcări ale intimității din spațiul privat, dar care au caracter public (acțiuni și raporturi de familie, prieteni, viață amoroasă, documente personale)
* Publicitatea domeniului privat: locuința sau altă formă de proprietate, spațiul de muncă, acte și scene intime (familiale, de grup), documente personale, fotografii etc.
Ma bucur ca am gasit acest blog. Il citesc cu placere si am gasit informatii esentiale de folosit in viata de zi cu zi. Felicitari, Mihaela!!
Bun venit Raluca și mulțumesc pentru aprecierile pozitive! Mă bucură faptul că pot fi de ajutor și nu în ultimul rând că descopăr noi cunoștințe care împărtășesc aceleași viziuni despre viață. 🙂
Este un blog extraordinar, cu informatie foarte valoroasa pentru noi toti in viata de zi cu zi. Felicitari pentru ceea ce faceti!
Va multumesc pentru aprecierile pozitive si pentru faptul ca ati gasit acest blog util. Imi confirma ca nu pierd in zadar timpul promovand acest tip de comportament in viata de zi cu zi.
Toate cele bune! 🙂
Pai este foarte frumos dar nu scrie CUM SA TE COMPORTI
Invitatie concurs de blogging – Reteaua de bloguri
Reteaua de bloguri ( http://www.reteauadebloguri.ro ) este o platforma de concursuri interesante pentru toti bloggerii creativi.
Organizam periodic competitii cu premii foarte motivante. Toti bloggerii pasionati de scris, se pot inscrie la concursuri cu blogurile lor.
Inscrierile in Reteaua de bloguri se pot face prin completarea urmatorului formular de inscrieri online : http://www.reteauadebloguri.ro/inregistrare
Va invitam sa participati la primul concurs de blogging organizat de noi http://www.reteauadebloguri.ro/2014/01/concurs-lenjerii-de-pat/
Premiile puse in joc:
1. Premiul I: 400 RON;
2. Premiul al II-lea: 250 RON;
3. Premiul al III-lea: 150 RON.
Termenul limita de participare la concurs: 1 martie 2014
SUNTETI EXCEPTIONALA! ESTE UN BLOG MINUNAT! ESTE FOARTE UTIL! POATE FI PROMOVAT PE SITUL TUTUROR MINISTERELOR, A INSTITUTIILOR DE ORICE FEL CAT SI A CELOR SCOLARE-UNIVERSITARE,
Mulțumesc mult! Încerc să promovez bunele maniere, dar mai ales respectul și importanța unui caracter cu coloană vertebrală, atât de necesar zilelor noastre. Mi-aș dori ca în școli, bunele maniere să fie introdusă ca materie de studiu. Poate astfel, oamenii vor deveni mai atenți la importanța comportamentului lor în societate, își vor seta standarde în viață și anumite limite pe care, generația trecută nu le încalca. Va mulțumesc pentru susținere și pentru timpul acordat. O zi și o săptămână cât mai frumoase!
Regret ca am descoperit acest blog abia azi! Sunt formator in cursul ETICHETA SI PROTOCOLUIL IN UNITATEA SCOLARA si am format pana acum 91 de cadre didactice de predare si didactice auxiliare. Formabilii se intalnesc in curs cu elemente de protocol, bune maniere, eticheta si, dupa ce realizam impreuna aplicatii pe aceste elemente teoretice, gasim modalitati de implementare la clasa de elevi a normelor de comportament civilizat – prin proiecte interdisciplinare, discipline optionale etc. Voi recomanda cursantilor mei sa consulte si acest blog ce are o tematica prea putin dezbatuta in lumea internetului: bunele maniere in afaceri si in viata privata, normele de comportament ce ne definesc etica sociala. Multumesc autoarei blogului pentru stradania depusa!
Vă mulțumesc foarte mult pentru aprecierile pozitive și pentru dorința de a promova acest blog despre bune maniere.
Dacă sunteți interesată putem iniția o colaborare. Mă puteți contacta pe email la manager@bunele-maniere.com sau la info@bunele-maniere.com
Numai bine și mult succes în tot ceea ce vă propuneți!
Hai sa-ti dau adresa tribunalului, sa ma actionezi in judecata.Sau… te-ai razgandit?!
Consider că în casa oricărei persoane trebuie să se afle trei cărți, și anume:
Biblia, Codul Bunelor Maniere și un Dictionar (al Limbii Române în cazul nostru) . Acestea sunt obligatorii și cele mai importante,din punctul meu de vedere! Paulo Coelho si alți autori , să existe numai dacă esti iubitor de lectură. Felicitări pentru website.
Mulțumesc pentru aprecieri! O zi frumoasă!