Cum să fii o persoană elegantă

Eleganţa este mereu la modă. Dar eleganţa nu constă în modă sau în purtarea unei vestimentaţii elegante. Sunt destule persoane care cred, în mod eronat, că optând pentru o ţinută elegantă, devin automat elegante. O rochie elegantă sau un costum fie el şi cel mai scump, nu poate ascunde un caracter odios. Pentru a fi elegant(ă) trebuie să ţineţi cont de câţiva paşi:

1. Cultivă eleganţa în inimă

Eleganţa porneşte din inimă. Se citeşte în ochii tăi, pe chipul tău, în zâmbetul tău. Există acel ceva în legătură cu tine care atrage oamenii din jur şi-i determină să te considere, indubitabil, o persoană elegantă.

Adevăratul simţ al eleganţei este în general însoţit de excelenţa inimii. – Henry Fielding

eleganta
…şi în minte

Cultivă zilnic în minte eleganţa. Sădeşte în mintea ta, încă de dimineaţă, gânduri pozitive faţă de tine, faţă de viaţa ta, faţă de prezentul şi viitorul tău; faţă de oameni în general. Iubeşte oamenii. Găseşte frumosul din ei şi vorbeşte-le despre acesta. Citeşte cărţi care să te inspire, să te motiveze şi care să-ţi înfrumuseţeze ziua.

Singura eleganţă reală este în minte. Dacă ai dobândit-o restul chiar vine de la sine. – Diana Vreeland

Nu fi niciodată pe fugă sau în panică. Întreabă-te în orice situaţie Care ar fi cel mai grav lucru care s-ar putea întâmpla? De cele mai multe ori nu este o situaţie tragică. Când ai o inimă iubitoare şi o minte echilibrată, bogată în gânduri frumoase şi înălţătoare deţii fundamentul eleganţei.

2. Aspectul elegant

Înfăţişarea exprimă întotdeauna interiorul. Un aspect decent, clasic, îngrijit denotă o persoană serioasă a cărei preocupări şi gânduri inspiră încredere. Gândeşte pozitiv şi zâmbeşte mult – se reflectă imediat pe chip. Gândurile frumoase destind iar chipul capătă prospeţime, ochii – luminozitate. Postura: ţine mereu umerii drepţi. Spatele nu trebuie niciodată să fie cocoşat, picioarele şi mâinile nu se încrucişează. De asemenea, picioarele nu trebuie să stea prea depărtate.

simple, yet classic

Atenţie la pantofi! Aceştia trebuie să fie curaţi şi lustruiţi. Feţele tocurilor să fie mereu în stare perfectă. Doamnelor, nu lăsaţi tocurile să se tocească! Faceţi vizite regulate la pantofar pentru a vă întreţine pantofii preferaţi. Hainele trebuie să fie mereu călcate şi lipsite de cute sau pete. Călcatul le va face să arate ca noi. Paltoanele şi gecile de iarnă trebuie împrospătate; asiguraţi-vă că înainte de a începe sezonul lor au fost duse la curăţătorie pentru a le reda aspectul de nou. Achiziţionează o rolă pentru curăţatul hainelor şi un aparat pentru „tunderea” hainelor scămoşate. Părul este recomandat pe cât posibil să nu atingă faţa. Bărbaţilor le stă cel mai bine cu părul scurt! Femeile pot să-şi prindă părul în diferite stiluri. Chiar şi o simplă panglică va da un aspect îngrijit.

gentleman

Îmbracă-te conform ocaziei şi potrivit orei din timpul zilei. Cel mai bine se potrivesc hainele în tonuri neutre şi stilul clasic. Asortează-le cu accesorii mici şi elegante care se potrivesc oricând.

3. Eleganţa în conversaţii

Salută, spune des mulţumesc şi te rog. Reţine-te de la vorbitul vulgar (nu este deloc cool). De asemenea, fii prietenos în discuţii şi menţine un ton calm. Fii graţios atunci când cineva este nepoliticos. Dacă eşti insultat, respectă-te îndeajuns încât să pleci imediat cu capul sus. Nu discuta cu oricine despre problemele personale (toată lumea le are). Nu divulga niciodată problemele de cuplu. Ţine minte că rufele murdare se spală în familie. Fereşte-te de bârfă! Dacă nu ai ceva frumos de spus despre o altă persoană abţine-te. Bârfa denotă cel mai adesea invidia, răutatea dar, şi un caracter mic.

barfa

Oamenii mari discută idei, oamenii mediocri discută evenimente, oamenii mici discută alţi oameni.

Exagerările nu sunt deloc drăguţe! A spune că ai fost de 1 milion de ori într-un loc nu este la fel de graţios ca a spune Încerc să merg la Paris, este destinaţia mea preferată de vacanţă.  De asemenea, nu te plânge mereu şi nu atrage atenţia mereu asupra ta. Dau dovadă de lipsă de maturitate şi lipsă de graţie. Citeşte! Mult. Fă-ţi timp cel puţin 30 de minute pe zi să citeşti dintr-o carte. Îţi vei îmbogăţi vocabularul şi vei face o impresie bună atunci când iei cuvântul.

 4. Cumpără doar lucruri elegante

Într-o eră a consumului, dorinţa de posesiune trebuie disciplinată. Limitează-te la a cumpăra doar lucruri de calitate într-un număr cât mai redus. În schimbul a 100 de lucruri de acelaşi gen optează doar pentru 1-2 din fiecare. De exemplu este suficientă o singură cameră foto, un ceas, o pereche de ochelari etc. Antrenează-ţi ochiul pentru frumos, armonie şi calitate. Apreciază un design frumos, florile, cărţile bune, locurile frumoase şi petrece cât mai mult timp în compania lor.

flori

Disciplinează-te astfel încât atunci când mergi la cumpărături să nu te opreşti în cel mai ieftin sau cel mai scump magazin, ci în acel magazin unde banii pot fi cel mai bine valorificaţi cumpărând un lucru. Cel mai bine este să îţi îndrepţi atenţia către a achiziţiona lucruri de cea mai bună calitate la preţul pe care ți-l poţi permite. Atunci când dorim să ne cumpărăm haine noi, este bine ca ele să completeze garderoba pe care o avem deja. Stilul nostru trebuie să ne reprezinte, să ne simţim confortabili cu el şi să ne comportăm natural. Perioada reducerilor este cea mai bună pentru achiziţionarea unor piese vestimentare de calitate precum un palton scump, pantofi şi genţi din piele, o pereche de ochelari de soare de cea mai bună calitate.

5. O casă elegantă

Învaţă să-ţi dezvolţi ochiul pentru frumos. Descoperă arta, designul, picturile renumite, învaţă despre armonia culorilor şi stilurile de decorare. Poţi lua cursuri despre design interior sau pur şi simplu cumpără cărţi şi reviste despre amenajările interioare şi exterioare. Fă din casa ta un cămin în care totul se află în armonie.

home decor

Păstreaz-o tot timpul curată şi simplă. Ascunde cât mai multe lucruri în cutii decorative. Evită agăţatul cheilor pe perete sau lăsarea lor la întâmplare.  Organizează totul astfel încât tot timpul să ştii unde găseşti rapid ceea ce ai nevoie. Organizarea dă un aer profesional oricărei camere şi aduce simplitatea şi eleganţa în casa ta.

Simplitatea este sofisticarea finală. – Leonardo da Vinci

Decorează încăperile cât mai simplu fără prea multe obiecte de artă. Alege calitatea şi aici în schimbul suvenirurilor adunate peste ani şi afişate peste tot fără a exista o legătură cu restul camerei. Chiar şi un suport din fier pentru umbrele sau accesoriile pentru şemineu sunt un decor elegant al camerei. Optaţi pentru lumânări parfumate în schimbul spray-urilor din comerţ. Posterele din camerele tinerilor trebuie înlocuite cu tablouri inspiraţionale sau decoraţiuni pentru perete.

via DigsDigs

Eleganţa, la fel ca toate lucrurile minunate, este foarte simplă. – Natalie Babbitt

Eleganţa casei nu se rezumă doar în amenajarea ei pe interior ci şi în exterior. Amenajează intrarea: evită lăsarea încălţămintei la intrare sau pe hol. Dacă locuiţi la bloc asiguraţi-vă că pereţii holului sunt vopsiţi într-o culoare plăcută şi reîmprospătaţi-o. Menţine-ţi curăţenia şi în afara locuinţei. Iarna îndepărtaţi zăpada şi poleiul din jurul blocului sau a casei. Pe cât posibil amenajaţi şi împrejurul acestora.

Eleganţa este balanţa dintre proporţie, emoţie şi surpriză. – Valentina Garavani

6. Educaţia

Continuă autodezvoltarea chiar şi după ce ai terminat studiile. Nu submina valoarea educației. Eleganţa este dată şi de grija unei persoane faţă de o pasiune, un hobby. calarie

Alege un domeniu de interes, un hobby şi învaţă cât mai mult despre acesta. Devino expert într-un domeniu. În plus, nu se ştie când şi în ce împrejurări, dar un hobby se poate transforma într-o sursă de venituri. În locul ieşirilor la cumpărături cu prietenii investeşte acest timp pierdut în dezvoltarea unei pasiuni. Poţi învăţa despre orice: o limbă străină, cusături, modelism, grădinărit, amenajări interioare, suveniruri, lucru manual, confecţionarea de bijuterii, timbre, miniaturi – absolut orice îţi face plăcere.

7. Practică un sport

Alege cel puţin un sport pe care să-l practici regulat. Armonia corpului bine întreţinut, dar şi strarea de spirit vizibil îmbunătăţită te tranformă într-o persoană mai elegantă. Găseşte prieteni cu care să practici un sport împreună.

8. Distrează-te cu eleganţă

Se spune că nimeni nu a murit dintr-o mică petrecere. Ea destinde şi ajută la creşterea încrederii în sine. Dezvoltă sociabilitatea şi înlătură depresia. Învaţă să organizezi o petrecere la tine acasă. Poţi începe prin invitarea prietenilor indiferent de motiv; fie îi inviţi la o cafea, la un ceai, la cină sau la o mică petrecere între prieteni, învaţă cum să fii o gazdă elegantă. Trimite emailuri, mesaje sau invitaţii prin poştă. Asigură-te că muzica este relaxantă, chill out, ca în cafenelele din vacanţă, care face conversaţiile posibile. Foloseşte platouri şi ceşti elegante pentru servire în locul cănilor copilăreşti din comerţ.

gazda

Investeşte într-un aparat profesional de cafea. Oferă cu fiecare cafea/cappuccino un pahar de apă (chiar dacă nu a fost cerut) şi un fursec pe farfurioară. Aceste detalii profesionale te transformă într-o gazdă elegantă şi primitoare. Nu este elegant să te aştepţi ca invitaţii tăi să se ofere să participe la cheltuielile petrecerii sau să menţionezi tu ceva legat de cât de mult te-a costat să cumperi vinul şi mâncarea. Dacă eşti invitat la o astfel de petrecere şi nu ştii ce să oferi gazdei, un buchet de flori (neambalat!) sau o sticlă de vin este o atenţie foarte potrivită.

socializare

Vorbeşte cu toată lumea. Este nepoliticos să preferi doar compania unora în defavoarea altora. Chiar dacă nu-i cunoşti îndeajuns începe o conversaţie cu ei. O persoană elegantă face pe toată lumea să se simtă bine.

9. Cultivă sociabilitatea

Fii gata să participi la o expoziţie, la un concert, la un eveniment organizat în oraşul tău, la operă, la o lansare de carte, la o prezentare despre care ai auzit că se va ţine în următoarele zile. Fii politicos şi cere detalii oamenilor din jur despre ceva ce nu ai înţeles sau despre ceva despre care ştii, dar vrei să afli mai multe.

eveniment

Dacă eşti o persoană introvertită, a începe să socializezi te va ajuta să ai mai multă încredere în tine şi în timp să îţi vină chiar uşor să vorbeşti cu oamenii. A socializa cu eleganţă te ajută să îţi lărgeşti cercul de cunoştinţe şi să întâlneşti persoane noi şi interesante. Nu uita de arta conversaţiei şi evită întreruperile.

Urmează aceşti paşi simpli pentru a deveni o persoană elegantă. Ţine minte că eleganţa vine din suflet şi se poate dobândi dacă eşti deschis către aceasta.

Alege eleganţa!

Sursă foto: Pinterest

Inspirație http://www.elegantwoman.org

16 gânduri despre &8222;Cum să fii o persoană elegantă&8221;

  1. Foarte dragut articolul, felicitari. As avea ceva de adaugat: in fraza „nu fii niciodata pe fuga…” verbul a fi nu cere doi ” i ” cand vine insotit de „nu”. Imperativul negativ sau conjunctivul negativ care indeamna la un sfat, nu are nevoie de doi „i”.

Lasă un comentariu